Говорете позитивно със себе си

Говорете позитивно със себе си

Говорете позитивно със себе си

Позитивното говорене със себе си невинаги е лесна задача. Но да приемете позитивна позиция е жизненоважно, за да избягнете стреса на работното място.

Препрограмирането на разговорите със себе си трябва да започне бавно. Помислете как можете да промените начина, по който възприемате събитията, пише Harvard Business Review. 

Тази промяна ще доведе до позитивните разговори със себе си. Тя поставя картината в различна рамка, така че да я видите по коренно различен начин. Помислете за най-лошия сценарий на дадено събитие. Например: Какво ще стане, ако след сливане на компанията ви уволнят? Какво ще се случи с вас лично?

Позитивното мислене означава да видите новите врати, които ще се отворят пред вас. С други думи огледайте ситуацията от всички страни. Какво можете да научите от нея? Както изглежда смразяваща, тя всъщност може да ви даде много възможности. Това, което изглежда като ужасна грешка, може да ви научи на много важни неща. 

Помислете за себе си. Дайте си увереност и подкрепа. Позитивното и конструктивното мислене се нуждае от практика. Първо може да се чувствате некомфортно без негативните и самоизмъчващи разговори със себе си. Но продължавайте да го правите. Кажете си, че сте добре, че ще успеете. Дайте си кредит на положителни емоции, когато се налага. Позитивните алтернативи ще изплуват, тъй като в тях има повече смисъл. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ