нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Денят не си личи от сутринта!

Shutterstock

Отвратителна сутрин? Нещата тръгват накриво? Не се притеснявайте! Останалата част от деня ви може да не бъде катастрофа и да се превърне в един от най-добрите ви дни, стига да предприемете тези прости стъпки.

1. Не забравяйте, че миналото не е равнозначно на бъдещето

Няма такова нещо като "серия от лош късмет." Причината, поради която хората вярват, че има такава глупост е, че човешкият мозък създава модели на случайни събития и помни събития, които отговарят на модела.

2. Откажете се да правите собствени пророчества

Ако смятате, че останалата част от деня ви ще бъде предизвикателство заради това, което вече се е случило, грешите. Пророчеството ви ще се сбъдне, ако повярвате в него, затова оставете се на случайността.

3. Изградете си чувство за мярка

Помислете за голямата картина: освен ако не се е случило нещо, което променя живота ви (като смъртта на любим човек), шансовете, че до две седмици ще сте забравили напълно за проблема каквото и да е той са големи.

4. Сменете разбиранията си за "добро" и "лошо"

Решете, че един добър ден е всеки ден, в който сте на земята. По същия начин решете, че един лош ден е, когато някой открадне колата ви и я изхвърли в морето, например. С тези определения е лесно да бъдете щастливи и трудно да бъдете тъжни.

още от Управление