Денят не си личи от сутринта!

Денят не си личи от сутринта!

Денят не си личи от сутринта!

Отвратителна сутрин? Нещата тръгват накриво? Не се притеснявайте! Останалата част от деня ви може да не бъде катастрофа и да се превърне в един от най-добрите ви дни, стига да предприемете тези прости стъпки.

1. Не забравяйте, че миналото не е равнозначно на бъдещето

Няма такова нещо като "серия от лош късмет." Причината, поради която хората вярват, че има такава глупост е, че човешкият мозък създава модели на случайни събития и помни събития, които отговарят на модела.

2. Откажете се да правите собствени пророчества

Ако смятате, че останалата част от деня ви ще бъде предизвикателство заради това, което вече се е случило, грешите. Пророчеството ви ще се сбъдне, ако повярвате в него, затова оставете се на случайността.

3. Изградете си чувство за мярка

Помислете за голямата картина: освен ако не се е случило нещо, което променя живота ви (като смъртта на любим човек), шансовете, че до две седмици ще сте забравили напълно за проблема каквото и да е той са големи.

4. Сменете разбиранията си за "добро" и "лошо"

Решете, че един добър ден е всеки ден, в който сте на земята. По същия начин решете, че един лош ден е, когато някой открадне колата ви и я изхвърли в морето, например. С тези определения е лесно да бъдете щастливи и трудно да бъдете тъжни.5. Подобряване на телесната химия

Тялото и мозъкът са в постоянна връзка: когато ви се спи, настроението ви е по-лошо, и така нататък. Грижете се за тялото и ума си – разходете се, яжте здравословно.

6. Съсредоточете се върху нещата, които вървят добре

Основната причина да сте убедени, че това е лош ден е, че вие ​​се фокусирате върху това какво се е объркало. Въпреки че има неща, които вървят зле, вероятно има десетки нещата, които вървят добре. Направете списък и го публикувате някъде, където го виждате.

7. Очаквайте нещо удивително

Точно като отношението към доброто и лошото, очакванията ви карат да виждате повече проблеми или повече възможности.

Джофри Джеймс за Inc.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ