"За" и "против" работата от вкъщи

За и против работата от вкъщи

"За" и "против" работата от вкъщи

Няма нищо лошо в това да работите за някой друг. Повечето от нас това и правят, най-вече заради удобството от осигурената редовна заетост, която върви ръка за ръка с редовното заплащане. Но, по-сладки са победите, които постигаме сами. И когато настанат времена като днешните, в които гарантираното работно място е под въпрос вариантът да си я подсигурим сами, с работа от вкъщи никак не е за пренебрегване. Ако сте изправени пред такъв избор, вижте някои от предимствата и недостатъците на тази алтернатива. Те ще ви ориентират кое е точното предизвикателство за вас.

Причина: Имам разногласия с шефа

Почти всеки е имал конфронтации с шефа си в някакъв момент. Опитайте се да изгладите конфликта, като стоите на дистанция от напрежението в отношенията тпомежду ви. Ако харесвате работата си, вярвате в бъдещето на компанията, уважавате и се разбирате с колегите си, то тогава бизнесът от вкъщи може би не е точно за вас.

ПРОТИВ

Причина: Искам да забогатея

Време е за проверка на действителността. В повечето случаи бизнесът от вкъщи  дома стартира с бавни темпове. В някои от тях се разраства. Често работата от вкъщи има потенциала да ви носи достатъчно приходи. Но бързото забогатяване не е нещо, на което можете да разчитате в този случа.

Причина: Искам да бъда по-близо до децата си

В днешно време е много трудно да съчетаете отглеждането на деца с управлението на успешен бизнес от вкъщи. И двете се нуждаят от пълното ви внимание. Прекарвайки деня в опити да се справите успешно и с двете задачи, по-скоро ще си навлечете хронично напрежение и преумора.

Причина: Имам уникална идея

Отлагането на задачите за деня, защото имате идея за ново изобретение или иновация не води до финансова независимост. Разбира се, че е добре да осъществявате новите си идеи, но има ли кой да плати за тях? И какво следва от това? Докато нямате възможност да организирате собствено производство, може би ще е по-добре да продавате идеите или иновациите си, за да си гарантирате поне прилична и постоянна заплата.

ЗА

Имате търговски нюх

Независимо дали сте умел дърводелец или педантичен счетоводител ,трябва да имате умения, които ще доведат даден продукт или услуга на пазара. Също така ви е необходима и сериозна причина, която да накара клиентите да дойдат при вас заради тези ваши качества. Ако смятате, че можете да предложите нещо по-добро и качествено от конкурентите си, то това също може да е достатъчен аргумент да работите от дома.

Имате добра идея в добър сектор

Не ви трябва нова или брилянтна идея, за да постигнете успех. Необходима ви е идея, която да отговаря на нуждите на пазара - например, в квартала, в който живеете има много собственици на кучета, но никой не предлага услугата "разхождане на домашни любимци".

Търсите промяна в начина на живот

Ако наистина търсите промяна в начина на живот и сте готови да поемете финансовите рискове на бизнеса, то тогава работата от вкъщи може би е точно за вас. Важно е да запомните, че да работите за себе си може да се окаже трудно ако не и по-трудно отколкото да работите за някой друг.

Решени сте да се развивате успешно

Стремежът към успех ще ви даде мотивация да останете на пазара, когато нещата станат трудни или сте изправени пред различни препятствия, които неминуемо ще се появят. Уверете се, че имате ясна представа за това какво имате предвид под „успех“, заедно с желанието да го постигнете.

Вярвате в собствените си възможности

Естествено е да имате съмнения относно способността си да се справите със случайни задачи, пред които се изправяте. Но също така ви е необходимо и позитивно мислене, за да преодолеете тези съмнения и да се справите с предвидените ангажименти въпреки неувереността. Ако погледнете напред към предизвикателствата, които ви очакват и сте наясно, че решаването на различни проблеми ви носи удовлетворение, то тогава бизнесът от вкъщи ще ви даде много възможности да упражнявате тези умения.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ