Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Къде съм и къде искам да бъда?

Shutterstock

На прага на новата година, да отделим малко време и да си зададем правилните въпроси. С тях най-добре ще преценим къде сме и къде искаме да бъдем. Предлагаме ви нашия набор от въпроси, които надяваме се, че ще са ви полезни в бизнеса.

1. Откъде идвам?

Преди да гледате напред, хубаво е да се обърнете назад. За добро или за лошо историята се повтаря. Ако правите това, което сте правели преди, то най-вероятно ще получите това, което сте получавали. Ако не сте били доволни и асо разчитате само на миналото със сигурност ще изоставате в бизнеса си. Трябва да сте абсолютно наясно какви са вашите цели и приоритети, да знаете къде трябва да бъдете и как да стигнете там.

2. За какво отделям най-много време, енергия и средства?

Когато сте много заети с оперативни дела понякога пропускате голямата картина. Продуктивната работа означава резултати. Допуснали ли сте хора от екипа ви или клиенти да ви отклонят от целите и приоритетите ви? Отделете си нужното време да се концентрирате върху най-важното. Променете лошите си навици в работата (ако, разбира се, имате такива).

3. Какво искат клиентите ми?

Задайте си въпроса кога за последен път сте говорили с клиент. Попитахте ли го какво иска. Ето някои от така важните директни въпроси:"Как мога да ви помогна?” или “Как мога да бъде по-полезен за вас?” или “В какво наистина ме бива и в какво не чак толкова?”

4. Кой може да ми помогне да премина на следващото ниво?

Истинските разговори култивират истински взаимоотношения. Създаването на солидни, стабилни и силни връзки може да завърти бизнеса ви по-бързо и ефективно. Знайте как и кога да поискате помощ. Социалните медии са само един начин да намерите правилните хора. Трябва да положите целенасочени усилия, за да превърнете тези представяния във взаимоотношения, а оттам и във възможности. Човек никога не знае точно кой контакт може да се окаже решаващ и да преобрази изцяло бизнеса му.

още от Техники за успех
22
Събота
Февруари