Няколко неподозирани трика, които правят по-лесно всяко интервю за работа

Няколко неподозирани трика, които правят по-лесно всяко интервю за работа

Няколко неподозирани трика, които правят по-лесно всяко интервю за работа

Процесът по наемане на нов служител може да се окаже кошмар. Причината понякога е доста прозаична – лоша организация. Една грешка във вашата обява и създавате вероятност на интервю да се явят хора, които са напълно неподходящи за позицията, пише Кевин Даум за Inc.com. Той дава няколко насоки за това как да откриете правилните хора за работата. 

1. Попитайте за шега в обявата си.

Четенето на автобиографии и мотивационни писма е голяма тежест. Всички те звучат еднакво и рядко ви казват много за кандидата. Преди години започнах да изисквам от кандидатите, отговорили на моите обяви да изпращат шега с тяхната автобиография, разказва Даум. Първо, всеки, който не ми изпратеше шега най-малкото ми показваше, че не чете указанията или поне не ги следва. Като цяло, повече от 50% отпадаха по този критерии. Второ, аз се радвах на много писма, които ме разсмиваха и бях в състояние да елиминирам кандидати, които ме изненадаха с неподходящи шеги.

2. Кажете на хората защо те няма да искат да работят за вас.

Наемането на правилния човек е като намирането на правилната половинка. По-добре е, ако се познавате добре и знаете грешките си. Избройте всички културни аспекти на вашата компания, които биха могли да отблъснат повечето хора. Може би вашата компания има хаос в организацията. Може би вашият екип процъфтява благодарение на сарказъм и ирония. Може би очаквате повече от всеотдайност.

3. Оставете кандидатите да се продадат в интервюто.

Интервютата са вашата възможност да слушате внимателно и да идентифицирате дали има потенциални конфликти с вашата фирмена култура. Повечето кандидати са силно подготвени и искрено развълнувани по време на интервюто. Колкото повече позволявате на кандидата да запълни времето с разговори, толкова по-голям е шанса, че той или тя ще излезе извън подготвените бележки и ще покаже истински личностни черти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ