Спазвайте здравословна диета от срещи

Спазвайте здравословна диета от срещи

Спазвайте здравословна диета от срещи

Както човешкият организъм се нуждае от по-балансиран режим на хранене, така и бизнесът често се нуждае от по-балансиран режим на срещи. Много компании или "преяждат" със срещи, или започват да изпитват глад, предупреждават експертите. А нито едно от двете не е здравословно.

Многото срещи и заседания понякога правят фирмата твърде мудна и неспособна да отговори на текушите проблеми бързо. В другата крайност са компаниите, на които им липсва комуникация. Къде е балансът? За съжаление няма еднозначен отговор. Точно както хората имат различни хранителни потребности, видът и честотата на срещите ви трябва да зависят от вашия екип, индустрията ви, непрекъснато променящата се икономика.

Има някои общи насоки обаче, които трябва да се спазват в културата на срещите. Всяка среща се нуждае от собствени специфични цели, само така тя може да бъде ефективна:

 - Намалете честотата на срещите. С днешните технологии има малко основания да държите на личните срещи всеки ден. Да, те са важни, но понякога не е нужно да натоварвате графика на колегите или партньорите си. Електронната поща или вътрешният сървър също може да свършат чудесна работа.

- Когато са необходими незабавни решения, разпространете нужната информация, преди да свикате среща с екипа. Когото се видите с хората очи в очи, те вече ще са информирани и ще могат да предоставят различни варианти на действие.

- Опитайте се да провеждате срещите си забавно. Информацията, поднесена с шипка смях, винаги е по-лесна за смилане. Здравословното количество срещи ще сплоти екипа, ще го ангажира повече с целите и задачите на компанията и ще подобри комуникацията.

По материали от Е-executive

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ