Спрете да работите, започнете да ръководите!

Спрете да работите, започнете да ръководите!

Спрете да работите, започнете да ръководите!

Като по часовник си отворям очите в 3 часа сутринта и проверявам електронната поща на телефона си. Преди да си легна, си правя вътрешен контролен списък. Аз съм твърде уморен, за да ги запиша, така че аз ги повтарям отново и отново с надеждата, че ще ги помня, когато се събудя. Сутринта започвам да мисля какви потенциални кризи биха могли да възникнат в различните отдели и как бих могъл да помогна да се избегнат.

Имам един милион топки, с които жонглирам и дори в съня ми се опитвам да балансирам с всички тях по едно и също време. Това е разказ на Мариа Джейминс за Inc.com. Звучи ви познато нали? Всеки един е преминавал през това. Фирмата се разраства, поръчките набъбват, назначавате нови служители, но постоянно сте заети.

„Копнея за дните, когато имах време да седя и да мисля, да мечтая и да разработвам иновативни стратегии чрез творчески идеи. В спомените си аз осъзнавам, че някои от най-ефективните стратегии бяха създадени, когато имах възможност да остана сама със себе си да огледам действителността и да имам време да я анализирам”, продължава разказа си Джейминс.

„За последните няколко години почти всички от моите съзнателни и несъзнателни часове са били по същество, посветени на гасенето на пожари. Прекарвам дните си, помагайки на другите служители, защото по ирония на съдбата в нашия корпоративен модел липсва структура и персонал, които да се занимават с тези проблеми”, казва още тя. „Обръщайки се назад осъзнах, че са минали пет години откакто създадох бизнеса си, пет години, в които работих неуморно за творението си. Сега е време да оставя рожбата си в други ръце, за да мога да се погрижа за развитието й”, пише още Джейминс.

Това е предизвикателството за всеки един мениджър и лидер. Те трябва да инвестират времето и усилията си в произвеждането на големи резултати за бизнеса си. Това няма да стане като бдят над всеки изникнал проблем. По този начин може само да изостанете зад конкурентите си. В един момент, трябва да се отпуснете. Да се доверите на колегите си и да поставите табела: "Не безпокойте!" на вратата си. Така ще поведете бизнеса си към следващата стъпка. Понякога, за да се погрижите за бизнеса си, трябва да се отдалечите от него и да го погледнете отстрани. Това няма как да стане, ако сте втренчени само в проблемите, които постоянно изникват.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ