Срещали сте такива хора - само няколко секунди и вече им вярвате

Срещали сте такива хора - само няколко секунди и вече им вярвате

Срещали сте такива хора - само няколко секунди и вече им вярвате

Срещали сте такива хора. Те излъчват силна харизма и успяват за минути да увлекат след себе си партньор, конкурент, подчинен. Умеят да убеждават и дори без думи да постигат своето.

Всъщност, това са черти на истинските лидери.  За тях казват, че се раждат такива. И все пак, в годините, всеки от нас може да придобие някои от най-важните качества на управленец от класа. Защото да си лидер означава освен харизма да имаш ясна визия, да си гъвкав, да умееш да контактуваш.

Ето какво казват за уменията при срещи от Harvard Business Review.

Случайните контакти дават чудесни възможности на лидерите да стимулират определен вид поведение у хората. Точно в такива моменти те са най-силни. И успяват за няколко мига не само да спечелят събеседниците си, но и да формират у тая трайно мнение за себе си и за проблема, който разискват.

Лидерите се отличават с постоянство в стила си. За тях няма важни и маловажни срещи. Те следват една ясна линия на поведение, както в личните, така и в служебните си контакти. През всичките  24 часа, 7 дни в седмицата и 365 дни в годината.

Най-важното качество в тази линия на повечение, с което те не правят компромиси, е категоричната прямота. Те знаят как да кажат приятни и не толкова приятни новини. При това - без да засегнат личното достойнство на някого.

Изобщо, заради умението да контактуват, хората тръгват след тях. Както и заради качествата им, знанията им и усещането за мисия и посока.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ