Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

8 грешни израза, заради които няма да ви повишат

Мислите да поискате повишение? Уверете се, че сте подготвили предварително убедителен аргумент, който е базиран на вашия принос към компанията, а не на заплатите на вашите колеги, вашите собствени финансови нужди или други аргументи, които могат да дадат обратен ефект, пише Business Insider.

Тук са осем неща, които никога не бива да казвате, когато искате повишение:

1. Джо получава повече от мен, а вършим една и съща работа. Може да е разочароващо някой да печели повече пари, отколкото вас за една и съща работа, но заплатите варират по всякакви причини: един човек може да е по-добър преговарящ от другия, може да е нает първи или може би притежава набор от умения, от които компанията ще се нуждае по-нататък. Освен това, мениджърите обикновено не приемат аргумента, с който служителите използват заплатата на колегата си като основание за искане на повишение. Вместо това, се фокусирайте върху получаване на заплащане, което заслужавате за работата, която вършите, независимо от това, което колегата ви прави.

2. Очаквам дете, наистина имам нужда от повече пари. Вашата заявка трябва да е обвързана със стойността на компанията, а не за вашето финансово състояние. Работодателите не определят възнагражденията на базата на персоналните финансови нужди.

3. Ще напусна, ако не бъда повишен. Не си служете със заплахи, никога! Дори ако наистина смятате да го направите, в случай че не получите повишение, не е нужно да го казвате. Мениджърите го разбират и без да го казвате на глас. Когато някой иска да напусне, той явно не е доволен от нещо и най-често това е заплащането.

4. Мина една година, откакто получих повишение. Не всички фирми предлагат повишение след година. За някои постове е нужно повече време. Освен това външните обстоятелства понякога не позволяват повишение.

5. Отговарям на всички изисквания за моята длъжност. Изпълнението на изискванията за конкретния пост ви осигурява правото да получавате заплатата, която имате в момента. Ако искате повече пари, трябва да  увеличите стойността си.

6. Взех диплома. Понякога хората си мислят, че получаването на магистърска степен им дава право на увеличение на заплащането или позицията. Но една диплома няма да допринесе пряко за изпълнението ви по време на работа.

7. Вече съм тук три месеца, може да преразгледате моята заплата. Ако сте на работа едва от няколко месеца би следвало да сте провели преговорите за заплата още при наемането. Това правило включва няколко изключения, като например, ако има промени в работата драматично или ако отговорностите ви нарастват далеч отвъд уговорките при наемането ви.

8. Тъй като компанията съкрати хора, натовареността ми се е увеличила. Когато работодателите минават през трудни финансови времена, те търсят начини за намаляване на разходите. Много от компаниите замразяват заплатите по време на финансово трудни времена. Това не е повод да искате по-високо възнаграждение.

още от Управление