Затвори

Борисов обеща коледни надбавки за пенсионерите

Премиерът Бойко Борисов обеща Коледни надбавки за пенсионерите. Това стана по време на Дискусионна кръгла маса на тема "Регионални предизвикателства в светлината на геостратегическите процеси", организирана от Американската търговска камара в България.

„Контрабандата генерираше най-голямата корупция. От началото на годината досега благодарение на звената, които направихме - 17 пъти се вдигнаха приходите. Тези пари са изтичали години наред. 2,3 млрд. повече сме събрали в бюджета от началото на годината. Представяте ли си какво е загубила държавата? Когато им се обединиха системите, вече няма как да шикалкавят", заяви Борисов, цитиран от „Фокус”.

По думите му, в тази посока няма да спрат действията.

„И на нас ни хареса, защото дадохме 100 млн. повече на пенсионерите, планираме за Коледа и Нова година пак да го направим. 106 млн. на тютюнопроизводителите, 20 млн. на учителите, 50 млн. за животновъди, 100 млн. за магистралите. Всичко това е от тези приходи", добави Борисов.

Той уточни, че звената, които се борят с корупцията са тихи, безмълвни. „Скоро в енергетиката ще чуете, така, както и в други места. Няма хубава и лоша корупция. За всички един аршин - който е сгрешил, ще си понесе отговорност. Имаме и волята, и желанието, а това ще доведе много повече инвеститори в България", посочи Борисов.

още от Финанси