Горанов ще осигури 40 лв. коледни надбавки на пенсионерите

Горанов ще осигури 40 лв. коледни надбавки на пенсионерите

Горанов ще осигури 40 лв. коледни надбавки на пенсионерите

Работя за осигуряването на ресурс около 50 милиона лева за коледни надбавки за пенсионерите, който ще даде възможност да бъдат повторени индивидуалните размери от Великден. Това каза пред журналисти в парламента финансовият министър Владислав Горанов след срещата му с Патриотичния фронт.

Това означава, че най-бедните пенсионери ще получат за Коледа по 40 лв. отгоре.

„За мен е важно да престанем да трупаме дългове, всеки лев дефицит е нов дълг, аз ще предложа ограничаване на дефицита за следващата година до около 2% от БВП", посочи Горанов, подчертавайки, че през следващите седмици ще проведе срещи и с останалите партии, подкрепящи правителството.

Горанов обясни, че Бюджет 2016 година ще бъде внесен в парламента до края на месеца в рамките на закона.

По думите на финансовият министър, се очертава като позиция на по-голяма част от парламентарните групи подкрепящи правителството желание да се влага повече ресурс в сектор „Отбрана“ и „Сигурност“.

„Ако това се очертае като приоритет очевидно ще има повече пари. Не съм сигурен дали това трябва да бъдe българският национален приоритет, но ако партиите, които носят отговорност за управлението предлага това ще бъде това“, коментира Горанов. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ