Горанов: Ще режем от всичко

Горанов: Ще режем от всичко

Горанов: Ще режем от всичко

„Ще режем от всичко, без да трупаме просрочени задължения”. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов, след срещата си с премиера Бойко Борисов, на която стана ясно, че пенсионерите с най-ниски доходи ще получат коледни надбавки от 40 лв.

„Срещата с премиера беше да поеме към мен ангажимент, че ще ме подкрепи в някои допълнителни мерки за спестяване до края на 2014 г., за да може общата сметка на актуализацията да излезе”, обясни още министър Владислав Горанов.

„Има опредени спестявания в трансферите към държавното обществено осигуряване и някои инфраструктурни проекти ще бъдат леко забавени за следващата година", каза още Горанов, цитиран от „Фокус”. На въпрос - кои ще са те Горанов обясни, че това ще се изяснява на по-късен етап.

Той допълни, че пари ще бъдат спестени от административни разходи, които могат да бъдат отложени, спестявания от разходи за лихви, които плащаме от държавния бюджети и др.

„От инфраструктурни проекти има много, в това число и от прословутата публична инвестиционна програма на предходното правителство, която е със съмнителна ефективност", коментира той.

„Каквото е било орязано сме го направили вече. Получих уверение , че ще имам подкрепаот министър-председателя за някои допълнителни спестявания, когато минем на условно казано „ръчно управление" на бюджета, ще излязат от отделни системи”, коментира още Горанов.

Финансовото министерство е било принудено да задели близо 130 млн. лв. за МВР и по този начин да гарантира на служителите там, че си получат заплатите, уточни Владислав Горанов.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ