Намалиха дневния порцион на курсантите

Намалиха дневния порцион на курсантите

Намалиха дневния порцион на курсантите

Дневният порцион на курсантите от Военните училища се намалява от 10,30 лв. на 8,17 лв. Това е разпоредил военният министър Николай Ненчев.

Съгласно същата заповед с по 2 лв. се намалява дневният порцион и на повечето от останалите категории военнослужещи на действителна служба.

Според представители на Министерството на отбраната намалението се дължало на намаляването на цената на свинското месо, въпреки че едва ли българските военнослужещи се хранят само и единствено със свинско месо, предаде „Фокус”.

Въпросът за намалението е бил обсъден по време на последното заседание на Парламентарната комисия по отбрана, като част от членовете на комисията са изразили недоумение от взетото решение.

По време на протестите на служителите в сектор "Сигурност" в началото на ноември т.г. министърът на отбраната Николай Ненчев се ангажира със запазването на социалните придобивки на военнослужещите и декларира, че министерството е положило огромни усилия да убеди държавното ръководство в необходимостта от запазването на съществуващите придобивки. По време на тези изявления на министър Ненчев заповедта за икономии в дневния порцион вече е била влязла в сила.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ