Сирма Груп отваря офис в Ню Йорк

Сирма Груп отваря офис в Ню Йорк

Сирма Груп отваря офис в Ню Йорк

Офис в Ню Йорк е една от първите инвестиции на българската софтуерна компания Сирма Груп след успешното й първично публично предлагане (IPO) на Българската фондова борса. С листването си в края на миналата година, Сирма успя да набере 11.4 млн. лева нов капитал. IPO-то на холдинга от високотехнологични компании бе най-голямото в България след кризата от 2007 година насам.

„Съветът на директорите на Сирма Груп одобри първите инвестиции с набраните нови средства. Съгласно Проспекта за предлагането се учреди и структурира ново дружество в САЩ с капитал от 2 милиона долара – Sirma Group Inc. Дружеството ще бъде ключово за развитието на холдинга с основна първа цел да развива продажбите на американския пазар на всички дружества и да засили синергиите между тях“, съобщи Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг АД.

Sirma Group Inc. ще е базирано в Ню Йорк и оглавено от Съвет на директорите в състав: Цветан Алексиев, Явор Джонев и Атанас Киряков. Отговорни за операциите на дружеството са Цветан Алексиев, председател на Съвета на директорите и отговарящ и за финансовите операции и Явор Джонев, езпълнителен директор на дружеството, който е един от съоснователите и визионери на Сирма от самото й създаване през 1992 година и има богат международен опит.

Според решението на борда на холдинга, на първия етап от развитието си новото дружество трябва да се концентрира върху нарастването на обема на продажбите на американския и близките пазари на дружествата от групата чрез изграждането на силен екип от търговци, с които групата да стъпи и на източния бряг на САЩ. Конкретни стъпки са предвидени за увеличение на продажбите на дружествата Sirma Solutions, EngView Systems, Ontotext и Sirma ITT, които да надградят вече съществуващите позиции на този пазар.

Сред знаковите клиенти на дружествата от групата в региона са Националната галерия на САЩ, Министествата на отбраната и на здравеопазването на САЩ, John Wiley & Sons (водещо издателство на научна литература), Quality Vision International (глобален лидер във видеоизмервателното оборудване), Централната изборна комисия на Канада и Министерстовото на природните ресурси на Канада. Фокусът върху западните щати ще се поеме от сегашния офис в Айдахо, който от години се ръководи от Деян Ненов.

Сред другите инвестиции на Сирма ще бъдат повишаване на производствения капацитет на Sirma Solutions в София и регионалните офиси, както и отделяне на Loyax от Sirma Solutions като самостоятелно дружество, което освен че ще доразвива платформата за управление на лоялни програми, ще предлага и консултантска дейност в тази сфера. Loyax има вече изградена партньорска мрежа в страни от Европа, Азия, Африка, Близкия Изток и Латинска Америка, като платформата е лицензирана и за маркетингови агенции в Сингапур, Нигерия, Катар и Гваделупа, обслужващи десетки малки и средни бизнеси в изграждането на лоялните им стратегии. Платформата Лоякс е внедрена в няколко търговски центрове, казина и търговски вериги.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ