Как се шегуват зодиите

Как се шегуват зодиите

Как се шегуват зодиите

Оказва се, че чувството за хумор при различните зодии е съвсем различно. Вижте коя зодия колко е смешна и до колко успява с шегите.

Овен

Стават за клоуни

Да кажем само, че Чарли Чаплин е Овен, и да приключим с темата. Великият комик е роден на 16 април 1889 г. Разбира се, Чаплин е един, а повечето представители на тази зодия биха могли да се сравнят с него само в представите си. Като цяло имат грубовато, буквалистично чувство за хумор, което често издава и незрялост. Но пък това обяснява защо от тях стават толкова добри мимове и клоуни. С този техен мечешки маниер може, без да искат, да обидят някого. Трябва да пътуват и да се образоват, за да развият по-ерудирано и по-фино чувство за хумор. Даскалската реплика "Смейте се, смейте се, аз ще се смея в края на срока" е изобретена от Овен.

Телец

Гаврят се с гафовете ви

Да сте чували израза "Духовит като Телец"? Не сте, защото Телците не са точно остроумни. Добри наблюдатели са и хуморът им най-често се състои в забавни коментари на това, което става около тях. По същия начин както ще се подиграят с вас, могат да се смеят и на себе си. Ще изръсят някоя изключително смешна шега, без дори да се усетят. Склонни са да предъвкват миналото и да се тровят за грешките, които са допуснали, или най-вече за неправдите, които са им причинили. Представителите на тази зодия са добронамерени и благонравни хора, стига да не ги притиснете в някой ъгъл. В безизходна ситуация губят всякакво чувство за хумор.

Близнаци

Смеят се на всичко

Луда работа! Близнаците могат да се смеят на всичко - дайте им да четат наказателния кодекс и след минутка-две ще ги видите да се кискат неудържимо. Това параграфи, точки, алинеи - страхотен смях! Пристъп на гъргорещо веселие предизвикват неписаните обществени закони, етичните противоречия, телефонният указател, игрите на думи, вицовете... Като споменахме за вицове, те винаги първи се засмиват - често преди разказвачът да е довършил историята. Обикновено печелят престрелките с думи, защото са речовити и остроумни. Също така са големи подигравчии, но не го правят със злоба.

Вижте още: Какво докарва до нервен срив всяка зодия?

Рак

Владеят самоиронията

Пошегувайте се с това, че Ракът страда от ишиас и лумбаго, и ще наблюдавате класически случай на липса на чувство за хумор. А иначе представителите на този знак са много остроумни. Особено когато разказват за сблъсъка си с умствено недорасли индивиди в службата, болницата или автобуса. Запазена марка им е самоиронията. Дали ще се прояви в шега за своя сметка, или просто в мимика, или в престорено сериозно изказване за себе си - тя обикновено им печели много приятели. Раците са нестандартни и затова и шегите им често придобиват неочакван обрат. Повечето представители на зодията не са особено добри разказвачи.

Лъв

Голяма раздувка са

"Историята за моята смърт е силно преувеличена." Ако чуете такова предупреждение, да знаете, че съчинителят на въпросната история е Лъв. Те драматизират и раздуват истината, докато накрая човек не може да й хване нишката. И най-дребната неприятност е гигантска пречка. Най-нищожният гаф или простъпка на детето, жената или някой колега се разказва в такива гротескни пропорции, че слушателите се превиват от смях. Те знаят, че историята почти няма допирни точки с истината, и все пак искат още и още. Лъвът може да разказва виц в продължение на 25 минути и въпреки това цялата компания да го слуша със затаен дъх. Защото ги умее тези работи. 

Дева

Знаят всичко за сарказма

Тяхното чувство за хумор е особено - уж са недоволни, уж мърморят, пък се оказва, че всъщност май се гаврят. Шегите им са хапливи. Те са майстори на сарказма. Но когато се случи Дева да няма чувство за хумор, положението става сериозно. Липсата на единственото качество, което може да смекчи характера им на бюротаври, ги прави почти непоносими. Това, че са толкова стриктни, систематични и подробни, от качество се превръща в тегоба за всички околни.

Накарайте Дева без чувство за хумор да ви разкаже виц и ще видите как неусетно ще го превърнат в досадна история с поучителен край.

Везни

Сложете си памперс

Познайте кой известен комик е Дева? Граучо Маркс - онзи от братята Маркс, с черните дебели вежди и с мустаците. Роден е на 2 октомври 1890 г. Хуморът на Везните се характеризира именно с типичните смешки на братята Маркс - те са изградени на неразбирателства, изненадващи разкрития и нескончаема жизнена енергия. По принцип Везните се държат на положение, но ако рекат да се отпуснат, може да подмокрите гащите от смях. Когато разказват виц, очаквайте да го объркат. Обаче поантата им все пак се получава и накрая всички се кикотят. Най-смъртоносната комбинация е Близнак и Везна в една компания - може да има жертви от смях.

Скорпион

На ръба на грубостта

То е ясно, че Скорпионите са царе на сарказма. Техният обаче е агресивен и почти през цялото време е на ръба на откровената грубост. Това е, защото са твърде директни. И въпреки това са ужасно забавни. Говорим за хора като Джон Клийз, за бога! (Роден е на 27 октомври 1939 г.) Всеки виц звучи смешно от устата на Скорпиона, особено мръсните. Често се майтапят с неща, за които повечето хора не биха посмели да отворят дума. Умеят да се подиграват с всичко - с финансовите си затруднения, с работата, с това, че вчера са катастрофирали. Имат уникално чувство за черен хумор. И понеже успяват да запазят каменно изражение, шегите им са още по-смешни.

Вижте още: Най-дразнещите черти на отделните зодии

Стрелец

Сатирици, но без да обиждат

Стивън Спилбърг е Стрелец (18 декември 1948 г.), но това не го прави неустоимо смешен. Трябва да се признае, че в повечето му филми има достатъчно хумор, но не толкова, че да се търкаляш от смях по пода. Такова е положението с повечето представители на знака. За тях всяка обикновена, глупава случка от деня се превръща в уникално и смешно преживяване, което разказват с апломб на приятелите си. Хуморът им е смесица от сарказъм, наблюдателност и преувеличение. Оставете ги да просто да си седят и да коментират това, което виждат. Ще видите, че са сатирици от класа. Умеят да се гаврят с всичко и всекиго, при това без да обиждат.

Козирог

Могат да разсмеят и труп

Вицът "Ти виждал ли си жената на Стиви Уондър? - Не. - Той също не я е виждал" е в стил Козирог. Те откриват смешното дори и в трагични ситуации. Майстори са на черния хумор, но обичат и мръсни вицове, и шеги, свързани с биологични нужди. Докато разказват, добавят доста от себе си. Историята, пресътворена от Козирога, е винаги леко встрани от истината, с изключение на онези случаи, когато така драстично е кривнала, че дори очевидци не могат да разпознаят оригиналните събития. Така хубаво разказват, че внезапният поврат на вицовете им може да разсмее и мъртвец. Още повече че умеят да запазят безизразна физиономия.

Водолей

Непроницаема ирония

Майтапите им са интелектуални, понякога дори прекалено - до такава степен, че никой не проумява дълбочината на тяхната ирония. Трябва добре да ги познаваш, за да можеш да прецениш кога се шегуват и какво всъщност имат предвид. Може да стигнат до грубост. За щастие чувството за хумор им е вродено. Те не полагат усилие да се шегуват - идва им отвътре.

В някои случаи, когато приятелите им реват и ритат от смях, Водолеите са учудени. "Хм, чак пък, чак пък - казват си. - Не съм се опитвал да остроумнича." От изненада пред бурната реакция на слушателите може да се разсмеят на собствената си шега.

Риби

Безкрайно дълги вицове

Има едно мото: "Животът е прекалено сериозен, за да бъде вземан на сериозно". Той е измислен специално за Рибите. Не са от тези, които ще ви накарат да се гърчите от смях, и все пак са забавни. Може да разкажат случка по приятен и развлекателен начин. Обаче понякога са жива мъка. Хващат една история и започват да я описват, докато й отнемат живеца и я изцедят отвсякъде.

Слушателите или губят интерес и започват да си говорят помежду си, или започват да се гърчат от досада. Повечето познати на Риби ще кажат, че те са царе на дългите вицове - в състояние са да го удължат до непоносимост, само и само да задържат вниманието.

Източник: "Труд"

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ