Нестле празнува 150 години "Добра храна, добър живот"

Нестле празнува 150 години Добра храна, добър живот

Нестле празнува 150 години "Добра храна, добър живот"

С торта от 5 кв.м. Нестле България отпразнува днес в двора на централния си офис в София и във фабриката за сладолед във Варна 150-тия рожден ден на най-големия производител на храни и напитки в света - Нестле Груп.

В София, да поздравят екипа на компанията на празника дойдоха Н.Пр. Денис Кнобел – посланик на Конфедерация Швейцария, Дончо Барбалов – зам.-кмет на Столична община и Бони Бонев, председател на Българо-швейцарската търговска камара. Те се присъдениха към изпълнителния директор на Нестле България Хуан Карлос Пералехо, за да поднесат поздравления към всички служители на компанията. Във Варна към поздравленията от директора на фабриката за сладолед Адриан Мунтеан се присъедини и Пламена Маринова – зам.-кмет на Община Варна.

„Вече 150 години Нестле е водещата компания, производител на храни и напитки в света с над 330 000 служители в над 150 страни и над 1 милиард продукти, продавани всеки ден. Ние в България имаме доста поводи за гордост. Макар че сме малък пазар, заемаме стратегическа позиция в структурата на компанията, благодарение на фабриката ни за шоколадови продукти и бисквити. Тя е компетентен център за производство на KitKat® и снабдява над 40 страни, предимно в Европа, както и Канада и Австралия,“ – заяви г-н Пералехо.

„Аз съм запознат с компанията още от ранно детство и много се радвам, че в България Нестле се развива толкова добре и Ви пожелавам още поне 150 години успешен бизнес,“ – добави Н.Пр. Денис Кнобел. Г-н Барбалов изрази благодарност към ръководството и екипа на Нестле България за успешното партньорство и поздрави компанията за нейната активна социална дейност.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ