Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Британският автомобилен сектор с план за тежък Брекзит

98

Shutterstock

Британската автомобилна промишленост обяви специална програма за запазване на веригата за доставки, ако не бъде постигнато споразумение за Брекзит, предаде Ройтерс.

Автомобилопроизводителите се притесняват, че опашки на пристанищата и магистралите могат да забавят доставките на частите и съответно завършването на моделите, което ще затрудни производството и ще повиши разходите, ако Великобритания не постигне споразумение с ЕС за условията по напускане на блока на 29 март.

Сдружението на производителите и търговците на моторни превозни средства, което представлява британската секторна асоциация, обяви, че програмата му очертава трудностите, пред които се изправя секторът, ако няма споразумение, сред които се посочват промени в регулациите, тежки митнически процедури, мита и ограничен достъп до висококвалифицирани кадри.

Сдружението отбелязва, че програмата му е специално насочена към осигуряването на подкрепа за малките и средни предприятия, които представляват голяма част от британската верига за доставки.

Първият етап от програмата предвижда правни и счетоводни фирми да предлагат съвети и консултации по търговски и данъчни споразумения извън ЕС, по митническите процедури и по приспособяването към промените в регулациите.

още от Автомобили
25
Вторник
Юни