Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Daimler на загуба през последното тримесечие, готви съкращение на 15 хил. работни места

Снимка: Shutterstock

Германският автомобилостроител Daimler, който произвежда автомобилите Мерцедес-Бенц Mercedes-Benz, отчете спад на печалбата през 2019 година и загуба през четвъртото тримесечие, предаде Асошиейтед прес.

По-слабите резултати, обявени днес, подчертават натиска върху автомобилната промишленост в света на фона на забавящата се икономика и необходимостта да се инвестира в електрически автомобили, за да се спазват по-строгите ограничения на ЕС за емисиите на парникови газове. Компанията е регистрирала и намаляване на приходите заради регулаторните проблеми с емисиите на дизеловите си автомобили.

Чистата печалба за цялата година се е понижила до 2,71 милиарда евро в сравнение със 7,58 милиарда евро. През четвъртото тримесечие на годината Daimler, чиято централа се намира в Щутгарт, е загубил 11 милиона евро спрямо печалба от 1,64 милиарда евро през същото тримесечие на предходната година.

Главният изпълнителен директор Ола Калениус заяви, че Daimler не може да е доволен от резултатите, но добави, че компанията е напът да намали разходите и да подобри представянето си, предаде БТА.

Вчера в. "Ханделсблат" съобщи, позовавайки се на собствени източници, че Daimler ще закрие близо 15 000 работни места в опит да спести над 1,4 млрд. евро. Щутгартският производител на луксозни коли, вече обяви намерение да закрие 10 000 позиции като част от мащабна програма за икономии през бурен период за автомобилостроителен сектор, който е ключов за Германия.

още по темата
още от Автомобили