нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Двама загинаха в катастрофа с Tesla

Getty Images

Двама души са загинали след катастрофа на автомобил Tesla в дърво в събота вечерта северно от град Хюстън в американския щат Тексас, предаде „Ройтерс“.

Властите вече съобщиха, че на шофьорското място не е имало никой, което означава, че превозното средство вероятно е било в режим на самоуправление. Model S от 2019 г. се е движил с висока скорост, когато не успял да преодолее един завой, излязъл е от пътното платно и се е блъснал, а след това е избухнал в пламъци.

След потушаването на пожара властите са установили, че един от пасажерите е бил на предната пътническа седалка, а другият се е возил отзад.

Инцидентът идва на фона на нарастващия контрол върху полуавтоматизираната система за управление на Tesla, докато компанията се готви да пусне и актуализиран софтуер за „пълно самоуправление“.

Американската агенция за автомобилна безопасност заяви през март, че е започнала 27 разследвания за катастрофи на коли на Tesla. През януари изпълнителният директор Илон Мъск обясни, че очаква огромни печалби от новата система и е „силно уверен, че колата ще може да се управлява с надеждност, надвишаваща човешката тази година“.

още от Автомобили