Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Електрическа автомагистрала за камиони бе открита в Германия

Част от автомагистрала в Германия, оборудвана със специална електропреносна мрежа, позволява от днес на камионите да се движат като тролейбуси, без да изпускат емисии въглероден диоксид, съобщи швейцарската радио и телевизионна компания RTS. Проектът, който е на стойност 14,6 милиона евро, е финансиран от министерството на околната среда, опазването на природата и ядрената безопасност на Германия.

Тази електрическа автомагистрала от 5 километра, разположена близо до Франкфурт, ще бъде тествана до 2022 година, според регионалната телевизия Hessenshau. Днес хибриден камион тества за първи път механизма в истински трафик по един от най-натоварените участъци в Германия.

Целта на технологията е да намали замърсяването, причинено от тежкотоварните камиони. Задачата е да се съберат и анализират данните, които биха могли да доведат до разгръщането на проекта и в други райони на страната.

Тестваните специално за този проект камиони, оборудвани с пантографи, се включват автоматично към контактната мрежа.

Групата Siemens получи разрешително от държавата за създаването на тази електрическа магистрала. Неколкостотин стълба бяха инсталирани покрай пътните ленти на магистралата. През зимата система срещу заскрежаване би трябвало да запази функционирането на контактната мрежа.

още от Автомобили