Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ферари затваря двата си завода за две седмици

Снимка: Getty Images

Легендарният производител на спортни коли Ферари (Ferrari) затваря и двата си завода за две седмици заради разпространението на коронавируса, предаде БТА. Италианската компания, която първоначално се опита да поддържа производството си, обясни, че вече изпитва първите сериозни проблеми с веригите на доставки и те не й позволяват да продължи работа.

Междувременно двама заместник-министри - на здравеопазването и образованието - Пиерпаоло Силери и Анна Аскани, обявиха, че са с положителен тест за коронавируса, и казаха, че са в изолация по домовете си.

Италианското правителство днес постигна споразумение със синдикатите и сдруженията на работодателите, което ще позволи заводите да останат отворени и по време на епидемията от новия коронавирус. Споразумението между правителството и синдикатите бе постигнато след маратонски разговори, които започнаха в петък и се проведоха чрез видеоконференция, предвиди по-високите стандарти за безопасност на работното място. То беше договорено след поредица необявени стачки в някои северни италиански фабрики, където работниците се оплакаха, че здравето им е изложено на риск.

С постигнатото споразумение днес работниците получиха правото да носят маски и други предпазни средства, ако не могат да стоят на безопасно разстояние. Освен това с него се поемат ангажименти за дезинфекция в общите части. 

 

още от Автомобили