нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ferrari готви премиера на първия си изцяло електрически автомобил през 2025 г.

Снимка: Getty images

Италианският производител на спортни автомобили Ferrari изглежда е променил мнението си за електрическите автомобили, пише Блумбърг.

Компанията смята да представи първото си превозно средство, задвижвано изцяло от батерии, през 2025 г., заяви председателят на Борда на директорите на Ferrari. Неговият коментар индикира, че фирмата е променила мнението си за електрификацията след напускането на бившия й главен изпълнителен директор Луис Камилери в края на миналата година.

Камилери, чиято липса на опит в автомобилната индустрия го превърна в противоречив избор за ръководител на една от най-известните автомобилни марки в света, многократно изразяваше съмнение, че Ferrari ще се откаже от двигателите с вътрешно горене.

„Много от нашите клиенти не могат да си представят Ferrari, което е напълно електрическо“, заяви 66-годишният Камилери през 2019 г. Тогава той каза, че Ferrari никога няма да станат компания, която продава само електрически автомобили, и че не вярва тя да достигне 50% производство на електромобили, докато той е жив.

Елкан, който е член на властната династия Аниели, заяви пред инвеститори във вторник, че компанията е ускорила процеса по търсенето на нов главен изпълнителен директор.

„Продължаваме да изпълняваме нашата стратегия за електрификация по изключително дисциплиниран начин. Нашата интерпретация и приложение на тези технологии както в автомобилния спорт, така и при пътните автомобили, е огромна възможност да запознаем новите поколения с уникалността и страстта на Ferrari”, коментира Елкан.

още по темата
още от Автомобили