нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Fiat Chrysler обяви загуба от 1 милиард евро

Снимка: Shutterstock

Италианско-американският автомобилостроител Fiat Chrysler обяви днес загуба от над 1 млрд. евро за второто тримесечие на фона на срива в продажбите, предаде ДПА.

Въпреки това ръководителят на компанията Майк Манли посочи, че тя е успяла да ограничи влиянието на кризата, свързана с COVID-19, и има гъвкавостта и финансовата сила да продължи осъществяването на другите си планове.

През първото тримесечие Fiat Chrysler бе с по-голяма загуба - 1,7 млрд. евро.

Пазарите реагираха положително на тримесечните резултати на концерна и акциите му на фондовата борса в Милано поскъпнаха с 0,8 на сто до близо 9 евро на акция. През същия период на 2019 година Fiat Chrysler е отчел чиста печалба от 793 млн. евро, информира БТА.

Компанията посочи, че през месеците от април до юни са продадени едва 424 000 автомобила, което е спад с 63 процента на годишна основа. Това се дължи на спирания на производството, свързани с пандемията, и нарушения в търсенето, се отбелязва в прессъобщението.

Автомобилостроителят планира сливане с френската PSA, която притежава марките Peugeot, Citroen и Opel, за да създаде четвъртият по големина гигант в сектора. Очаква се новата група да се казва Stellantis.

още по темата
още от Автомобили