Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ford готви мащабни съкращения в Европа

207

Shutterstock

Ford обяви, че ще съкрати хиляди работни места, ще излезе от непечелившите пазари и ще спре производството на губещите си модели. Това са част от усилията за реорганизация на компанията и постигане на оперативен марж на печалба от 6 процента в Европа, предаде Ройтерс.

Автомобилопроизводителят е под натиск да преструктурира европейската си дейност, след като конкурентът му General Motors повиши печалбата си като продаде европейските си подразделения Opel и Vauxhall на френския автомобилен производител PSA.

Ford уточни, че иска да излезе от сегмента на мултивановете, да спре да произвежда автоматични трансмисии в Бордо през август, да преразгледа дейността си в Русия и да обедини централите на Ford U.K. и Ford Credit в Дънтън, Есекс.

Действаме решително за трансформирането на бизнеса на Ford в Европа, посочи в изявление Стивън Армстронг, вицепрезидент на групата за Европа, Близкия изток и Африка.

Съобщението на Ford за съкращенията бе направено на фона на информациите, че най-големият автомобилопроизводител във Великобритания Jaguar Land Rover също се готви да обяви "съществени" съкращения на работни места в хиляди бройки, посочи пред Ройтерс информиран източник. Европейското подразделение на Ford, което в момента дава работа на 53 000 души, се опитва да излезе на печалба, след като отчете загуба преди лихви и данъци за третото тримесечие от 245 милиона евро (282 милиона долара).

Армстронг посочи, че компанията преговаря с представители на работниците за евентуални съкращения в завода си в Саарлуи в Германия, където 6190 души сглобяват коли, като автомобилопроизводителят обмисля да спре производството на модела Ford C-Max.

Ford планира да се съсредоточи върху кросоувърите.

Армстронг уточни, че е компанията едва ли ще разработи ново поколение дизелови двигатели за по-малки автомобили, тъй като потребителите се отказват от тях по-бързо от очакваното.

още от Автомобили
20
Четвъртък
Юни