нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ford изтегля 661 000 джипа Explorer в Северна Америка

Снимка: Getty Images

Ford Motor изтегля 661 000 джипа Explorer в Северна Америка по искане на регулаторите от САЩ. То включва 620 483 автомобила в САЩ, 36 419 в Канада и 4260 в Мексико. Изтеглянето от пазара засяга модели от 2016 до 2019 година. Причината е проблем с щифтовете за задържане, които могат да се разхлабят и да позволят на покривните релси да се откачат от автомобила, предава Ройтерс

Превозните средства, обхванати от изтеглянето, имат покривни релси, боядисани в няколко различни разцветки Дилърите ще инсталират щифтове и ще подменят всички повредени релсови скоби и покривни релси. 

Говорителка на Ford заяви в неделя, че производителят на автомобили не знае за произшествия или наранявания, свързани с този проблем.

Вторият по големина американски производител на автомобили посочва в документи, публикувани в неделя, че Националната администрация за безопасност на движението по пътищата за първи път се е информирала за проблема в началото на 2020 г. след 11 доклада за отделяне на покривната релса. През ноември Ford заяви, че ще удължи гаранцията си, за да покрие проблема в продължение на 10 години или 150 000 мили, преди да се съгласи на повторното преустройство на 30 април. 

още от Автомобили