нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ford надмина и собствените си очаквания, генерира 16,6 млрд. приходи

Петият най-голям производител на автомобили в света Ford надмина и собствените си очаквания за представянето на компанията по време на второто тримесечие на годината, когато глобалната икономика и особено автомобилният сектор бяха най-силно повлияни от мерките срещу коронавируса. Компанията е постигнала приходи от 16,6 млрд. долара през април-юни, като предварителните очаквания бяха за 15,9 млрд. долара.

Компанията приключва тримесечието с ликвидност от 39,88 млрд. долара. Задълженията й са се удвоили до 30 млрд. долара по време на пандемията.

Акциите на Ford поскъпнаха с 4% след публикуването на отчета.

Компанията все пак отбелязва загуба от 1,9 млрд. долара преди данъци за тримесечието, което е с цели 3 млрд. по-малко от прогнозите. През април изпълнителният директор на компанията Тим Стоун предупреди инвеститорите, че компанията ще загуби поне 5 млрд. долара през второто тримесечие на годината.

„По-бързо от очакваното възстановяване, по-добър микс в продажбите и оперативна работа доведе до по-доброто представяне на компанията“, коментира Стоун вчера.

Производителят очаква между 500 млн. и 1,5 млрд. долара печалба преди данъци за третото тримесечие на 2020 г.

още от Автомобили