нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ford въвежда задължителна ваксинация за служителите си в САЩ

Снимка: Getty images

Автомобилният гигант Ford въвежда задължителна ваксинация срещу COVID-19 за своите 32 хил. служители в САЩ, предаде Си Ен Би си.

От компанията казват, че ще вземат предвид религиозните и медицинските аргументи, които не позволяват на някои хора да се ваксинират. Всички, които не представят основателни причини за липса на ваксинация, ще бъдат пуснати в плaтeн oтпycĸ зa мaĸcимyм 30 дни. За момента не е ясно какво точно ще се случи с тях след изтичането на този срок.

„Здравето и безопасността на нашата работна сила остава основния ни приоритет и ние насърчаваме и подкрепяме нашите служители в спазването на протоколите на компанията. Над 84% от служителите ни в САЩ са ваксинирани“, каза говорителят на Ford Моник Брентли.

„Докато продължаваме да въвеждаме мерки за защита на нашия екип, Ford ще изиска от служителите си да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19 до 8 декември, което отговаря на насоките за компаниите,  изпълняващи правителствени договори“, добави тя, визирайки изпълнителната заповед на администрацията на президента Джо Байдън, според която федералните служители и фирмите, работещи с тях, трябва да имат ваксинирана работна сила до 8 декември.

Ford е първият голям автомобилостроител в САЩ, въвеждащ ваксинационен мандат.

още по темата
още от Автомобили