нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Ford затвори фабриката си в Чикаго два пъти за 24 часа

Getty Images

Автомобилният производител Ford затвори фабриката си в Чикаго два пъти в рамките на едно денонощие, след като двама служители са дали положителни проби за COVID-19, предаде CNBC.

Във вторник предприятието е функционирало с прекъсвания, от които са засегнати две работни смени, а в сряда следобед е затворило отново заради недостиг на компоненти.

Случай на заразен е регистриран и в завода за камиони в Диърборн, щата Мичиган, което също е наложило кратко прекъсване на работния процес. От компанията съобщиха, че тримата заболели са помолени да се приберат в домовете си за 14-дневна карантина, а работните им места са били обилно дезинфекцирани.

Ford започна да отваря фабриките си в началото на месец май, като за целта въведе стандарти за социална дистанция сред служителите. Най-важното правило за тях е носенето на предварително подсигурени медицински маски. На входа се прави проверка на температурата, както и дали облеклото е в съответствие с наложените рестрикции. Всички получават маски и термометър за употреба извън работните места.

още по темата
още от Автомобили