Затвори

Гамата „X” – новата посока на Opel

Наскоро Opel отвори нова страница в историята си. Компанията стана част от семейството на PSA Peugeot Citroën. Немският бранд е готов да покаже, че инвестицията на френската групировка си заслужава всяко евро. Доказателство за това е планът PACE!, който бе представен по-рано този месец от Михаел Лошелер, главен изпълнителен директор (CEO) на Opel Automobile GmbH. В него ясно се вижда, че Opel не е на кръстопът, както много анализатори и критици споменаваха, а е в правилната посока – с ясни цели за бъдещето.

PACE! е разработен от Opel/Vauxhall програма за бързо увеличаване на постиженията. Комбинирайки силните страни, тя предвижда синергия на ниво Groupe PSA за 1,1 млрд. евро до 2020 и 1,7 млрд. евро до 2026. Всички действия ще допринесат да създаване на печеливш бизнес модел, независимо от евентуалните препятствия.

Целите са поставени, а резултатите вече са на лице. На пътя е новата гама кросоувъри на Opel, наречена „X”, която днес ще представим по-подробно. Именно с тези автомобили стартира светлото партньорство между PSA Peugeot Citroën и Opel.

Ще започнем с най-малкия представител - Crossland X.

Компактен, с модерна визия и много екстри, този кросоувър е идеален за градски условия. С дължина от 4212 мм и широчина 1765 мм Crossland X ще ви прекара и през най-тесните улички на големите градове, а паркирането е истинско удоволствие, допълнително подпомогнато от парктрониците и камерата за задно виждане.

Компактният кросоувър заменя вана Meriva в гамата на Opel. Той е изграден на платформата на Peugeot 2008. Това е втори модел, който немската компания пуска в т.нар. B-SUV сегмент и това не е случайно. Другият представител Mokka X жъне големи успехи, което е доказателство, че пазарът е гладен за още добри модели, какъвто със сигурност е Crossland X.

Открояваща се визия

Екстериорът на модела е оригинален и запомнящ се. Погледнат отпред Crossland X се „усмихва”, благодарение на извивките на радиаторната решетка. Фаровете следват линията на предницата, а дневните LED светлини, във формата на L придават завършеност. Защитни пластмасови панели в предната и задна броня, и праговете на вратите дават усещане за солидност. За още по приключенски дух кросоувърът се предлага в двуцветна украса, която ще  задоволи желанията и на най-претенциозните клиенти.

Комфортен интериор