нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

General Motors представи батерия за електромобили с дълъг пробег

Снимка: Getty Images

General Motors представи нова батерия за електромобили, даваща възможност с едно зареждане да се изминават до 645 километра. Батериите Ultium са разработени за бързо зареждане и могат да се използват при широка гама автомобили, съобщи компанията, която се опитва да настигне лидера в електрическата мобилност Tesla.

Най-големият американски автомобилостроител посочи, че засилва активността си в производството на електромобили с няколко нови електрически модела, включително нова версия на Bolt EV, която се очаква в края на 2020 година.

Автомобилостроителят от Детройт планира електромобили под марката Cadillac, както и електрически GMC Hummer. Компанията произвежда и автономни електромобили в подразделението си Cruise в Калифорния, информират „Франс прес“ и БТА.

На събитие за инвеститори, търговци и анализатори ръководителите General Motors съобщиха, че новите автомобили на компанията ще се произвеждат с модулни шасита и трансмисии, което ще опрости процеса. С новите системи General Motors ще може да прави камиони, леки коли и автомобили с висока проходимост и дори автономни модели.

Някои от новите електрически автомобили на компанията ще могат да развиват скорост от нула до 100 км в час за по-малко от три секунди, което ще конкурира представянето на колите на Tesla.

още по темата
още от Автомобили