Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Германските автомобилостроители представиха онлайн новите си модели

Снимка: Getty Images

Водещите германски автомобилостроители представиха онлайн новите си коли с по-ниски емисии. Това се наложи след отмяната на Женевския автомобилен салон заради коронавируса, информират ДПА и БТА.

В Мюнхен Бе Ем Ве (MBW) показа изцяло електрическия модел Консепт ай4 (Concept i4). „Това купе с четири врати може да измине до 600 км въз основа на нова технология на батерията. ай4 ще започне да се произвежда в мюнхенския завод от догодина, а междувременно другият такъв електромобил айНекст (iNext) ще се прави в Динголфинг“, съобщи главният изпълнителен директор Оливер Ципсе.

Бе Ем Ве планира да продаде половин милион хибридни и изцяло електрически модела тази и идната година, за да изпълни новите изисквания за въглеродния диоксид, определени от ЕС.

Даймлер (Daimler), производителят на Мерцедес (Mercedes), предвижда да намали емисиите във флотилията си с 20% през 2020 г., обяви от Щутгарт главният изпълнителен директор Ола Келениус. Той изрази увереност, че Даймлер ще постигне малко над 100 грама въглероден диоксид на километър спрямо 137 грама за 2019 г.

Фолксваген (Volkswagen) си поставя за цел неговият първи високопроходим електромобил Ай Ди.4 (ID.4) да тръгне по пътищата тази година с обсег от 500 километра.

„Ще произвеждаме и продаваме Ай Ди.4 в Европа, Китай и САЩ“, заяви от Волфсбург главният оперативен директор на компанията Ралф Брандщетер. Специалисти от бранша обаче са изненадани, че Фолксваген залага на спортен високопроходим модел за следващия етап от електрическата си стратегия. 

 

още по темата
още от Автомобили