Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Hyundai пуска изцяло нова платформа за автомобилите си в Европа

247

Hyundai Motor Company пуска изцяло нова платформа за своите бъдещи автомобили в Европа. Благодарение на нея, моделите на Hyundai ще бъдат по-насочени към дизайн, безопасност, горивна ефективност и не на последно място цялостното пътно поведение.

Изцяло новата платформа на Hyundai от трето поколение се базира на основните предимства на предишната и ще бъде пусната в експлоатация през 2020 г. Тя е по-лека, но въпреки това с по-висока устойчивост срещу усукване, с по-висока гъвкавост и по-аеродинамична.

„Новата технология ще подобри конкурентоспособността на бъдещите автомобили на Hyundai, тъй като значително подобрява цялостния дизайн, безопасността и цялостното поведение при шофиране. Hyundai постепенно ще разшири използването на тази нова платформа, за да осигури радост и комфорт при шофиране”, заяви Андреас Кристоф Хофман, вицепрезидент на Hyundai Motor Europe.

Автомобилите на Hyundai са постигнали значителни подобрения в активната и пасивната безопасност, чрез въвеждането на структура използваща голям процент високоякостна стомана и горещо щамповане на структурните елементи. Това позволява максимална защита на пасажерите, поради факта че автомобилната структура поема цялата енергия на при удар и пътническата кабина е незасегната.

Платформата от трето поколение също позволява на дизайнерите на Hyundai да внедряват спортни и стилни елементи в новите модели. С помощта на система, която контролира въздушния поток, новата платформа подобрява движението на въздуха през двигателния отсек. Това повишава стабилността в долната част на колата. Стабилността на автомобила е допълнително подсилена от ниското разположение на тежестта на платформата, което намалява теглото и намалява центъра на тежестта. Аеродинамиката също е подобрена, така че въздушното съпротивление е сведено до минимум, за да се осигури отлична горивна ефективност, мощност и шофиране. Новата модулна платформа е разработена за възможно приложение на двигателя на следващото поколение на Hyundai, наречен Smartstream Powertrain.

още от Автомобили
25
Вторник
Юни