Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Какво да очакваме от Mercedes на Автомобилен салон Женева 2018

103

Основен акцент на щанда на Mercedes-Benz в Женева тази година безспорно е новият четириврат модел Мercedes-AMG GT. Автомобилът допълва AMG семейството и демонстрира нови измерения в удоволствието от шофирането.  Новото купе е първият четириврат спортен автомобил от Афалтербах и прави директна препратка към легендарните SLS и AMG GT модели.

Самостоятелно разбработен от AMG, автомобилът комбинира уникален дизайн, комфорт и впечатляващи достижения в автомобилостроенето в едно с атлетична външност и каросерия на четириврато купе. По този начин колата предлага повече пространство и възможност за разнoобразни приложения. с С появата на 4-врато спортно купе, AMG GT семейството отваря нов сегемнт за клиентите, които търсят автомобил за ежедневието, но не искат да се лишат от ненадминатия пърформанс на Mercedes-AMG.

Новото AMG GT 4-врато купе предлага максимална скорост до 315 км/ч. Последното поколение двигатели, мощен 6-цилиндров редови и V8 мотори с мощност от 320 kW (435 к.с) до 470 kW (639 к.с.), позволяват напълно ново преживяване в автомобила и комбинират впечатляващи възможности с модерна ефективност. Продажбите на 4-вратото купе започват от лятото на тази година, автомобилът ще бъде наличен за тестово шофиране в продажбените центрове на Силвър Стар началото на есента.

Дебют на салона прави и новата C-класа, представена във версии лимузина и комби с нови бензинови и дизелови мотори, както и плъг-ин хибридни модели.

В петата си година в производство, С-класата е най-успешната моделна серия на Mercedes-Benz и получава множество подобрения. Стилна промяна има в дизайна на интериора и екстериора. Електронната архитектура е изцяло нова. Като опция се предлага напълно дигитален инструментален дисплей и мултимедиа, която предоставя индивидуализирано информацията за клиента. Асистиращите системи също са облагодетелствани от нова електронна архитектура и сега са аналогични на тези в S‑класата. MULTIBEAM LED осветлнение с ULTRA RANGE дълги светлини за първи път се предлагат в C-класата. Първите автомобили ще бъдат налични в България през юни.

Впечатляваща поява на салона прави и новата Mercedes-AMG G 63 (комбиниран разход: 13.л l/100 км; CO2 комбиниран разход на емисии: 299 г./км). Автомобилът претърпя най-голямата трансформация в своята история и същевременно остана верен на изпитаните във времето ценности.

На автомобилното изложение в Женева, Mercedes-Benz представя и новата X-класа във версия с шест-цилиндров мотор и постоянно задвижване на всички колела. Х-класата комбинира типичните характеристики на пикап – мощност, функционалност и издръжливост, с отличителните за бранда черти – дизайн, комфорт, динамика и сигурност. Със своя SUV дизайн X-класата съвсем естествено се вписва в портфолиото на Mercedes. X-класата с шест-цилиндровия двигател ще бъде налична в дилърствата на Силвър Стар тази есен.

Ексклузивният бранд Mercedes-Maybach също избра Женева за световната премиера на новия Mercedes-Maybach S‑класа. Нови цветови решения за интериора и екстериора придават на автомобила още по-внушително излъчване. Mercedes-Maybach S‑класата има нови дигитални светлини с HD качество, дългите светлини са със сведена почти до нула възможност за заслепяване, резолюцията е повече от два милиона пиксела.  И още на салона са представени специалните изпълнения Exclusive Edition: S-класа купе и кабриолет.

още от Автомобили