нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

И "Камаз" започва да прави електрически автобуси

Снимка: Shutterstock

"Камаз" ще представи ново поколение електрически автобуси през 2022 г. Това обяви директорът на пътническите превози на "Камаз" Самат Сатаров на форума "Обществен транспорт 2021" в Москва, предава ТАСС.

"Още догодина ще представим електрическо автобусче от ново поколение, което вече няма да има дизелов нагревател, а ще има 200 kWh батерия за час. Ще бъде възможно да се инсталира система ADAS, обхватът на движение ще бъде съответно увеличен, като при благоприятни условия този електрически автобус може да измине до 100 км", посочи Сатаров.

По думите му, в момента "Камаз" заема около 80% от обема на пазара на електрически автобуси в Руската федерация. "Надяваме се този сегмент да продължи развитието си не само в Москва, но и в други градски агломерации", добави Сатаров.

"Камаз" е най-големият руски производител на камиони, един от двадесетте водещи световни производители. Компанията произвежда камиони, ремаркета, автобуси, двигатели и силови агрегати. Най-големите акционери на "Камаз" са държавната корпорация "Ростех" (49,9%), "Автоинвест" (23,54%) и Daimler Truck (15% дъщерно дружество на германския автомобилен концерн Daimler). 

още от Автомобили