нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Kinetik 07 - първият български електромобил (премиера в снимки)

Върхови технологии и персонализация по избор на клиента - това е формулата, на която стъпва Kinetik 07, първият български електрически track-day автомобил. Той направи официален дебют пред над 1000 души в София Тех Парк.

Автомобилът е разработен изцяло от български екип и предлага безкрайни възможности за индивидуализация. Kinetik 07 представлява уникална по рода си автомобилна платформа, предназначена за производство на автомобили в ограничен, „бутиков“ тираж. Разработката е дело изцяло на български екип. Всички инженери на борда на това технологично приключение са от Варна.

В създаването на автомобила са използвани най-съвременни технологии за проектиране като3D принтиране, виртуална (VR) и добавена реалност (AR). Тези технологии ускоряват проектирането на автомобила и съкращават времето от скицата до създаването на пълноразмерен и функционален екземпляр. За самата изработка от Kinetik също залагат на върхови технологии. Фирмата е пионер в България по отношение на използването на 3D принтер за едрогабаритните компоненти на колата. Всички тези иновации позволяват да бъдат създaвани автомобили, които са тотално различни един от друг както по отношение на екстериорен дизайн, така и по отношение на интериор и интерфейс на infotainment системата. От младата българска компания се гордеят със собствените си електроника и софтуер за управление на различни функционалности в автомобила.Те са изцяло разработени от Kinetik и нямат аналог в световен мащаб. Мисията на Kinetik да e опровергае стереотипите, че в България не може да бъде проектиран и изграден високотехнологичен продукт, който да е на световно ниво.

Екипът, създал първия български електромобил, на премиерата в София Тех Парк.

още от Автомобили