нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Lamborghini създаде суперкола с 818 конски сили

Снимка: Lamborghini

Италианският автопроизводител Lamborghini показа нова суперкола, чийто собственик ще трябва да наруши закона, ако иска да я подкара по пътищата за обществено ползване.

Моделът Essenza SCV12 разполага с приблизително 818 конски сили и е оборудван с най-мощния двигател V12, който компанията е създавала някога, пише CNN. Той не отговаря на правилата за пътна безопасност, но пък е по стандартите на Международната автомобилна федерация, която е ангажирана с редица състезания, включително Формула 1 и 24-те часа на Льо Ман.

Именно затова от компанията препоръчват на клиентите да съхраняват колата в специален гараж, разположен в сградата на седалището ѝ в Италия и оборудван с камери и допълнителни мерки за сигурност. От нея ще бъдат произведени 40 броя, като за повечето вече са сключени договори с клиенти. Цветът ще бъде съобразен с предпочитанията на купувача, възможно е и поставянето на спонсорски лога.

Ако собственикът иска да използва автомобила си, от Lamborghini могат да осигурят транспортирането му до почти всяка състезателна писта в света, а след това да го върнат обратно в гаража. Шофьорите ще могат да се възползват и от услугите на професионален треньор, а компанията се ангажира с организирането и провеждането на ексклузивни събития за всички, закупили Essenza SCV12, поне веднъж годишно.

още от Автомобили