Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Nissan, Renault и Mitsubishi с нова ръководна структура

69

Жан-Доминик Сенар, председател на Борда на директорите на Renault, Хирото Сайкава, Главен изпълнителен директор на Nissan, Тиери Болоре, Главен изпълнителен директор на Renault, и Осаму Масуко, Главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motors, обявиха намерението си за създаването на нов оперативен съвет на Алианса, целящ да подпомогне укрепването на Алианса, както и да положи основите за бъдещи успехи.

Новият Съвет на Алианса ще замести Renault-Nissan B.V. и Nissan-Mitsubishi B.V. като орган, който наблюдава операциите и управлението между Renault, Nissan и Mitsubishi в рамките на Алианса. Като такъв той ще бъде лицето и основният двигател на „новия старт“ на Алианса.

За да постави основите на новия етап на развитие на Алианса, новият съвет ще се състои от председателя на Борда на директорите на Renault, който ще действа и като председател на новия оперативен съвет на Алианса и главните изпълнителни директори на Nissan, Renault и Mitsubishi Motors. Оперативните решения, взети от Съвета на Алианса, ще се основават на консенсус, като допринасят за печелившия подход на Алианса.

Всички страни одобриха Меморандум за разбирателство, чиято окончателна версия ще бъде подписана във връзка с годишнината от създаването на Алианса.

Новият съвет възнамерява да заседава ежемесечно в Париж или Токио и редовно да информира заинтересованите страни за ключови инициативи и постижения. Съветът на Алианса ще предложи конкретни проекти, които да дават препоръки за и да стимулират изпълнението на нови начини за създаване на добавена стойност на трите автомобилни компании.

С наближаването на 20-та годишнина от създаването на Алианса съветите на Nissan, Renault и Mitsubishi Motors биха искали да признаят големия принос на Алианса в успеха на трите компании и техните партньори.

Създаването на новия оперативен съвет на Алианса цели да помогне на Nissan, Renault и Mitsubishi Motors да станат водеща структура в бързо променящия се и силно конкурентен световен автомобилен пазар.

Благодарение на ангажираността и лоялността на служителите на Nissan, Renault и Mitsubishi Motors, както и силно конструктивното сътрудничество с Daimler, Съветът на Алианса ще продължава да осигурява печалба за всички участници.

още по темата
още от Автомобили
22
Сряда
Май