Автомобили

Nissan създаде офис на колела за работа отвсякъде

Nissan създаде офис на колела за работа отвсякъде

След режима на „хоумофиса“, чиято интензивност нарасна по време на пандемията, Nissan задава нова тенденция – тази на работата отвсякъде, освен от вкъщи.

Вдъхновени от новата реалност на пандемията от COVID-19, от японската компания създадоха концепция за превозно средство, подходящо за дигиталните номади и хората, които вече не се ограничават единствено до работа в офиса.

Ванът е оборудван с подвижна рампа, излизаща от задната му врата с подаване на команда от смартфон. Тя включва стол, произведен от американската компания за мебели Herman Miller и бюро с пространство, достатъчно за в един голям компютърен монитор. В допълнение амбиентното осветление придава футуристично усещане, пише CNN.

Концептуалният автомобил е създаден за тазгодишното виртуално издание на изложението за коли в Токио и представлява модифицирана версия на модела NV350 Caravan, който бе пуснат на пазара през 2012 г. и в момента се продава в Япония на стойност между 22 хил. и 38 хил. долара.

Към момента от Nissan не планират да продават дизайна за масовия пазар, но обявиха, че обмислят да предоставят части от разработката на свои клиенти.