Затвори

Новият Duster идва у нас на впечатляваща цена

Дългоочакваният нов модел на Dacia Duster вече е в България и от утре компанията ще започне да приема поръчки. Дебютът пред родна публика бе направен днес на автомобилното изложение в София. Цените няма да се различават от тези на предходния модел. Базовата цена започва от 21 990 лв. с ДДС.

Новият Duster идва с по-голяма радиаторна решетка, нов светлинен подпис, включващ LED дневни светлини, разделени в три секции, раздут преден капак и калници за по-внушителен вид. Стоповете са монтирани в самите ъгли.

Кросоувърът е с изцяло нов интериор. Използвани са много по-качествени материали, намалени са значително паразитните шумове в купето. Има ново арматурно табло, което е фокусирано върху водача, благодарение на своята S-образна форма. В централната конзола е монтиран дисплеят на системата MediaNav Evolution, който осигурява на потребителя по-ясен и лесен достъп. Новите бутони, наподобяващи клавиши на пиано, придават на купето модерно усещане.

Нов е и дизайнът на шофьорската седалка. Тя е с нова рамка и по-плътна пяна за подобрена странична упора и издръжливост. Седалищната част е с 20 мм по-дълга. Шофьорската седалка идва с подлакътник, регулиране на лумбалната опора и нова система за регулиране на височината

Новият Duster е първият модел на Dacia, който ще предлага автоматична климатична система. С пет вентилационни отвора (три по средата и по един във всеки край на арматурното табло) студеният или топъл въздух се обдухва по оптимален начин в купето. Климатичната система е модернизирана за употреба в по-топли климатични условия.

Новият Duster вече се предлага и с безключов достъп – технология, която се използва и тества от няколко години в цялата Groupe Renault. Тази ергономична система отваря автоматично всички врати, когато водачът се доближи до автомобила, и предлага дистанционно заключване (допълнено със звуково потвърждение) при отдалечаване автомобила. Не се налага водачът да изважда ключа от джоба си, за да стартира двигателя, тъй като това става чрез старт/стоп бутон.

Новият Duster запазва офроуд качествата, които помогнаха на модела да постигне толкова голям успех. Макар визуално да е много по-внушителен, новият Duster предлага размери близки до тези на своя предшественик: 4,3 метра дължина и 1,8 метра широчина, голям пътен просвет (210 мм), ъгли на заход и отход от съответно 30 и 33 градуса, които са гарант за истински офроуд способности.

Автомобилът е оборудван с камера с различни перспективи, която обединява четири камери (една отпред, по една от всяка страна и една отзад). Системата позволява на водача да следи зоната около автомобила и да маневрира абсолютно спокойно, когато шофира. Тя е полезна и по време на паркиране и се активира автоматично, когато включите автомобила на заден ход.

Контрол за спускане по наклон (HDC) и Асистент за потегляне по наклон (HSA) улесняват шофирането на наклонен терен.

За офроуд ентусиастите, 4Х4 мониторът обединява компас и известява в реално време водача за ъгъла на наклон на автомобила.

Коментари
Последни
Най-четени
Вчера
Job Мениджър:
Алианс за младежта

Алианс за младежта

Мениджър - Списанието

Advertorial

Жилищният комплекс от съвършено нов тип е пред Акт 16

Николай Неделчев

Снимка: Юлиян Донов

Румяна Тренчева, регионален директор на технологичния гигант за Югоизточна Европа

Снимка: Юлиян Донов

Цитат на деня
Виц на деня
Валутен калкулатор

Валутен курс за 22.03.2018 г.

от валута
към валута
количество
Крайна сума:
Фиксинг на БНБ

Фиксинг на БНБ за 22.03.2018 г.

Валута
За единици валута
Лева (BGN)
Обратен курс за 1 лев
CHF
1
1.6758
0.59673
CNY
10
2.50696
3.98889
EUR
1
1.95583
0.511292
GBP
1
2.24292
0.445847
RUB
100
2.78133
35.954
USD
1
1.58804
0.629707