Затвори

Новият Duster тръгва (снимки и видео)

След големият интерес, който предизвика новият Duster на автомобилното изложение във Франкфурт той вече тръгва по пътищата на Европа. Преди броени дни Dacia представи пред журналисти от цял свят второто поколение на модела. Международният тест на новия Duster се проведе в Гърция, в околностите на Атина, Мениджър Нюз бе сред поканените медии. Организаторите бяха подбрали перфектен маршрут, минаващ през магистрала, планински пътища и естествено офроуд терени. Преди обаче да разкажа за нашето пътуване, нека ви запозная с новостите в автомобила.

По-модерна визия

Duster си е останал Duster. Това е било и едно от основните изисквания при изготвянето на визията на новия модел. Именно външният дизайн, с ръбатите форми и запомнящи се линии, са сред силните страни, които привличат клиентите и вдигат продажбите. Тук е моментът да отбележим, че заслугата за новия облик на кросоувъра е на българина Емануил Клисаров. Дизайнът, на родения в София 37-годишен художник, е бил избран измежду работите на още 19 негови колеги.

Идеите на Клисаров са паснали идеално на новия Duster. Той е запазил белезите от предшественика си, но в същото време кросоувърът има своя специфична физиономия, която е по-модерна и в час с новите тенденции. Промените включват по-голяма радиаторна решетка, раздут преден капак и калници, придаващи по-солиден вид. В предната броня е интегриран сребрист трапец от устойчива на надраскване пластмаса, който наподобява ролбар. Нов е светлинният подпис, с LED дневни светлини, разделени в три секции. Стоповете също са с нов дизайн – те наподобяват кръст и вече са изнесени в самите ъгли на купето. Добавени са нови цветове и модерни алуминиеви джанти.

Нов интериор