Затвори

T-Roc R - отлична динамика и спортен стил в 300 к.с.

Volkswagen T-Roc R – новата, динамично ориентирана върхова версия в гамата предлага съчетание от отлични динамични характеристики и привлекателен дизайн · Принудително пълнене с турбокомпресор и висок въртящ момент – 2.0-литровият агрегат TSI с максимална мощност 221 кВт/300 к.с. и максимален въртящ момент 400 Нм

Притежава режими Launch Control и Race за отлично ускорение, разгръщане на мощността и динамика на пътя, както и 4MOTION плюс DSG – със система за двойно предаване 4MOTION и 7-степенна трасмисия с два съединителя в стандартното оборудване на модела.

Снабдена е със стандартно “R” оборудване – включва прогресивно управление, спортно окачване с избор на режим на движение и възможност за изключване на системата за контрол на сцеплението. Брилянтният звук идва от изпускателна система от титанова сплав R Performance, създадена от специалистите на реномираната в тази област фирма Akrapovič. 

Предните LED светлини превръщат нощта в ден, а колата има 18-цолови алуминиеви джанти Spielberg с бляскаво полирана повърхност, както и двуцветно външно лаково покритие по желание – богат избор от цветови възможности

Предлагат се възможности за стилна и оригинална индивидуализация – oпционален пакет кожени тапицерии от фина напа и изпълнение карбон в “R” стил; в духа на моторните спортове - “R” емблеми на мултифункционалния спортен волан, спортните седалки и декоративните панели на праговете; пълна гама асистиращи системи на водача за повече удобство; интелигентна свързаност – по желание безконтактно зареждане на батерията с високо напрежение и безжично свързване на смартфони с Android и iOS; digital cockpit – арматурно табло с 10,25-инчов екран на блока контролни прибори Digital Cockpit и 8-инчов дисплей на инфотейнмънт системата; App-Connect – три вградени интерфейса за свързване чрез MirrorLinkTM, Android AutoTM и Apple CarPlayTM.

T-Roc R – oтлична динамика и спортен стил

Мощен като расов спортен автомобил и удобен като многофункционален CUV модел - новият T-Roc R е поредната звезда в моделната фамилия на T-Roc. Със своята максимална мощност от 221 кВт / 300 к.с., новото компактното попълнение в гамата на Volkswagen R се ускорява от нула до 100 км/ч само за 4,8 секунди, а максималната скорост достига 250 км/ч, преди електрониката да ограничи устрема на върховата версия в гамата на T-Roc.

Съчетанието от свръхмодерния 2,0-литров задвижващ агрегат с технология TSI и интелигентната система за двойно предаване 4MOTION осигурява на новия спортен топмодел в успешната гама на T-Roc изключително динамично пътно поведение. Принудителното пълнене с турбокомпресор и системата за директно впръскване се грижат за постигане на впечатляващ въртящ момент още в ниските оборотни режими на двигателя - максималният въртящ момент от 400 Нм е налице още при 2000 об/мин, докато атлетичната максимална мощност от 221 кВт/300 к.с. от световна класа е на разположение чак до 5000 об/мин. Благодарение на широкия обхват на предавателните числа на трансмисията, двигателят на T-Roc R остава винаги в рамките на идеалния работен диапазон в практически всяка ситуация на пътя и може да осигури на водача пълната R мощ независимо от скоросттта на движение. Високоефективната спирачна система от своя страна гарантира сигурно и ефикасно намаляване на скоростта. 

Вътрешно оформление със спортен акцент Целият интериор на новия модел въплъщава динамичния дух на Volkswagen R, а вътрешното оформление впечатлява с перфектна изработка и идеална ергономичност. Лумбалните опори в предните спортни седалки с регулиране във височина подобряват значително удобството и спомагат за постигане на максимално здравословна позиция на тялото на водача и на пътника до него. Страничните облицовки на купето се отличават с акценти от микрофибър Artvelour в състезателен стил, а централните части от тапицериите на седалките и външните задни места са облицовани с екстравагантна текстилна материя в десен Carbon Flag. 

Обемът на багажника може да варира от 392 до максимум 1 237 литра.

Спортен волан със скосена долна част и R облицовка Мултифункционалният спортен волан впечатлява с висококачествена кожена облициовка и скосена долна част, а забележителните шевове в Crystal Grey и характерното R лого го превръщат в наистина ярък акцент в интериора. Със своята приятна, плътна облицовка, той пасва перфектно в ръцете на водача и предава много директно усещане за прогресивното управление на T-Roc R.

Ефективните настройки на задвижването дава възможност на T-Roc R да постигне забележително умерени за автомобил с подобна мощност стойности по отношение на разхода на гориво и емисиите. Измерванията в съответствие с новия изпитателен цикъл WLTP показват комбиниран разход на гориво между 8,8 и 8,4 литра на 100 километра пробег в зависимост от използвания размер гуми. Комбинираните емисии на CO2 варират между 199 и 191 г/км.

Cвръхмодерни асистиращи системи Подобно на всички останали версии в гамата на T-Roc, спортният T-Roc R демонстрира отлична свързаност и е оборудван с авангардни асистиращи системи в подкрепа на водача. Включената в стандартното оборудване система Driver Alert System предупреждава човека зад волана с визуален и звуков сигнал веднага щом отчетените от системата параметри (включително реакциите при работа с волана, времето, прекарано в път и астрономическото време от деня) покажат забележимо снижаване на нивото на внимание от страна на водача. Услугата Emergency Call Service за автоматично повикване при спешни случаи се активира при доставката на новия автомобил на клиента.

Асистиращата функция Hill Descent Control за подпомагане на потеглянето и контрол на спускането по стръмни наклони помагат за безопасно преодоляване на тези сложни ситуации и значително облекчават водача. Пълната гама асистиращи системи, включени в допълнителното оборудване на модела, правят управлението на T-Roc R още по-комфортно. Отличният пакет асистиращи системи включва елементи като адаптивния темпомат ACC stop & go, асистенция на водача Traffic Jam Assist при движение в натоварен трафик и задръствания, предупреждение Rear Traffic Alert за наличие на напречно преминаващи превозни средства зад автомобила, система Lane Assist за поддържане на лентата за движение, система Blind Spot Monitor за следене за опасност в „слепите” зони от полезрението на водача и функция Front Assist за регистриране на потенциални рискове в предната част на автомобила.

Интелигентна свързаност

Блестящият 8-инчов сензорен TFT екран на арматурното табло на новия T-Roc R е изпълнен в стила на модерните таблети и може да бъде свързан с личния смартфони в рамките на няколко секунди. Внимателно подбраните приложения за устройства с операционни системи Android и iOS могат да бъдат показани в голям мащаб и по желание на водача и пътниците да се използват с помощта на App-Connect. Това важи в пълна степен и за редица други полезни детайли от паметта на смартфона като контактите в телефонния указател, любимите плейлисти или записите в календара. Допълнително предлаганият интерфейс за свързване на мобилен телефон Comfort позволява безконтактно зареждане на батерията с високо напрежение, а съществува и възможност за свързване на таблети и iPad чрез Wi-Fi. Пълноцветният Digital Cockpit на свой ред предлага лекота и удобство при избора на различни индивидуални профили и графично оформление на контролните прибори пред водача.

още от Автомобили