нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Продават на търг BMW-то, в което убиха рапъра Тупак

Тупак Шакур. Снимка: Guliver/Getty Images

BMW-то, в което бе застрелян известният рапър Тупак Шакур през 1996 година се продава на търг за 1,75 милиона долара. Организаторът на наддаването Celebrity Cars твърди в обявята си, че това е истинският автомобил, в който Тупак Шакур е застрелян, в момент, в който се подава през люка на колата, за да поздрави свои фенове на улицата. След гибелта на Тупак автомобилът първоначално е даден под наем на Death Row Records.

Колата е луксозната седма серия на марката от 1996 година и разполага с 5.4L 12-цилиндров бензинов двигател. Оборудвана е с 5-степенна автоматична трансмисия. Превозното средство е черно с интериор от черна кожа. Предлага се в състоянието, в което е и няма гаранция.

Това е първият път, когато този автомобил някога се показва и се продава.

Тупак е един от най-великите рапъри в историята на музикалния жанр. На 7 септември 1996 г. Шакур е бил застрелян четири пъти в заснемане при пресичането на „Фламинго Роуд“ и „Ковал Лейн“ в Лас Вегас, Невада. Той бил откаран в Университетския медицински център в Южна Невада, където починал от нараняванията си шест дни по-късно. Убиецът му бе разкрит 22 години след смъртта на рапъра - Орландо Андерсън, племенник на гангстера Кифи Ди. Самото покушение било извършено като акт на отмъщение, след спречкване между рапъра и Андерсън малко преди това.

 

 

 

още от Автомобили