Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Renault разочарована след неуспеха на проекта за сливане с Fiat

Снимка: Shutterstock

Френската автомобилостроителна група Renault изрaзи разочарование след неуспеха на проекта за сливане с Fiat Chrysler. Компанията подчерта в комюнике, че това споразумение за съюз е показало привлекателността на Renault и на съюза му с Nissan, предаде Франс прес.

Renault изразява разочарованието си, че не можа да се задълбочи в анализирането на предложението на Fiat Chrysler, се посочва в комюникето. Това предложение подчертава привлекателността на Renault и на съюза с японските компании Nissan и Mitsubishi, допълва френският автомобилостроител.

Оттеглянето на офертата на Fiat Chrysler за сливане с Renault показва, че политическата намеса в икономически преговори може да причини вреди. Това заяви италианският вицепремиер и лидер на Движение "Пет звезди" Луиджи ди Майо, предаде БТА.

Когато политиката се намесва в икономиката, тя не винаги действа коректно, каза Ди Майо пред италианско радио.

Неуспехът на сливането на Renault с Fiat Chrysler изобщо не се дължи на политическа намеса на Франция, а на волята на правителството да запази съюза между Renault и японския партньор Nissan, обяви министерство на икономиката и финансите на Франция.

Причината, поради която тази сделка не стана, е свързана със запазването на съюза между Renault и Nissan, няма нищо общо с политическа намеса, съобщи министерството при телефонна конференция с журналисти след изказването на Ди Майо.

Групата Fiat Chrysler оттегли предложението си за сливане с Renault тази нощ, след като френското правителство поиска отлагане на решението дали да има сделка.

Италианско-американският автомобилостроител обясни, че оттегля офертата си, която представи на 26 май, тъй като сегашните политически условия във Франция не спомагат за добрия завършек на подобно сближаване.

още по темата
още от Автомобили
22
Петък
Ноември