Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Renault F1 Team залага високи цели през 2019 г.

51

Renault F1 Team залага големи цели през 2019 г. През миналата година отборът, който се завърна във Формула 1 през 2016 г., завърши на четвърто място в шампионата при конструкторите.

„Всички в екипа на Renault сме страстни почитатели на моторните спортове. Нашата история във Формула 1 продължава вече повече от 40 години. Формула 1 е шоу, спектакъл, чисто забавление, но и връх в моторните спортове. Страстта към Формула 1 означава боен дух, решимост, издръжливост, но и прогрес, благодарение на многобройните иновации, които вдъхновяват спорта. Но тази страст трябва да бъде овладяна със здравословна доза реалност. Формула 1 има смисъл за Renault, тя е лаборатория за нашите бъдещи технологии на пътя - както се вижда от новото име на двигателя -  Renault E-Tech 19. Част сме от изключително вълнуващ период за Формула 1”, заяви Жером Стол, президент на Renault Sport Racing

От своето завръщане във Формула 1 преди три години Renault инвестира сериозно в техническите си съоръжения в Енстоун, Великобритания и във Вири-Шатийон, Франция. В Енстоун екипът значително подобри производствените възможности с модернизирана техника, включително с две нови машини Breton, въздушен тунел, динамометър за скоростни кутии, по-голям дизайнерски офис и свръхмодерно помещение за състезателни дейности. Човешкият ресурс също нарасна с около 50% от 2016 г. досега.

Във Вири наскоро обновен динамометър току-що беше пуснат в експлоатация и ще бъде използван през сезона за развитие на силовия агрегат, а наскоро стартира амбициозна строителна програма, чието завършване се очаква през следващата година. Целта на програмата е изграждане на нови линии за сглобяване на двигатели, отдели по изследване на надеждността и автоматизирани складове.

 „Допълнителният тласък от партньорството на пилотите Нико Хюлкенберг и Даниел Рикардо носи увереност на отбора този сезон. Вярвам, че имаме едни от най-силните - ако не и най-силните - пилоти на стартовата решетка. Даниел носи доказан опит от победи в състезания и познания от топ отбор, докато Нико е жаден за победи. Той е бърз, решен и мотиватор на отбора, но силно недооценен. Поотделно те са много силни и чувствам, че двамата ще се допълват един друг изключително добре. Енергията, която те внесоха в отбора, е силно осезаема и се надявам, че можем да им дадем болид, с който да покажат своя значим талант”, подчерта управляващият директор на Renault F1 Team, Сирил Абитбул.

 „Като отбор ние се развихме много от началото на 2017 г. и всичко това е част от пътя към постигането на  дългосрочните ни цели. Когато пристигнах, инфраструктурата беше още млада - оттогава извървяхме дълъг път и много напреднахме. Искам да извлека най-доброто от себе си и да постигна максимално възможното от отбора и болида. Важното е да продължим да се представяме все по-добре като отбор. Искаме възходящият тренд да се запази и да продължим развитието си“, заяви Нико Хюлкенберг.

Австралиецът Даниел Рикардо, седемкратен победител в Гран При състезания, се присъединява към Renault F1 Team за своя първи сезон в жълто. „Renault има богата история в моторните спортове, затова да бъда част от тяхната следваща стъпка във Формула 1 е вълнуващо предизвикателство. Тук съм, за да постигам резултати и да бъда възможно най-бърз на пистата, но бих искал да внеса и енергия в отбора. Искам да вдъхна ентусиазъм у всеки, защото това е част от работата ми, както и от моя характер. Целта ми е да мога да допринеса отбора да работи още по-добре, да положи повече усилия и всички да се състезаваме заедно. Бих искал да съм катализатор на позитивна енергия”, посочи пилотът

Рикардо се надява 2019 г. да бъде ново начало. „Всичко, което научих през 2018 г., ще ми помогне да се усъвършенствам през 2019 г. Разликата ще бъде една по-зряла личност. Имам по-голяма яснота къде отивам и целта ми е това да бъде доказано с добри резултати на пистата. Чувствам силен позитивен натиск и очаквания, но това е нещо, с което нямам търпение да се заема, заяви той.

още от Автомобили
23
Петък
Август