Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Renault пуска лимитирана серия Megane R.S Trophy-R

608

Снимка: media.group.renault.com

Renault  ще пусне лимитирана серия Megane R.S Trophy-R за любителите на силни усещания. Ще бъдат произведени няколкостотин автомобила, а официално моделът ще бъде представен на 24 май в рамките на Гран При на Монако от пилотите на Renault във Формула 1 Даниел Рикардо и Нико Хюлкенберг.

Renault Megane R.S Trophy-R е състезателен автомобил, разработен за много кратко време от малък специализиран екип, работещ по гъвкава схема. Куплиран с двигател с мощност от 300 к.с. като този на Megane R.S. Trophy, автомобилът е проектиран с фокус върху три аспекта: максимално намаляване на теглото (с до 130 кг в сравнение с Megane R.S. Trophy без допълнително оборудване), усъвършенствана аеродинамика и нови настройки на шасито.

Резултатът е забележителен. На 5 април 2019 г. Megane R.S Trophy-R постави официален нов рекорд в категорията на автомобили с предно предаване на „Нордшлайфе“ на Нюрбургринг, световноизвестен полигон в областта на моторните спортове. Megane R.S Trophy-R покри 20-километровата отсечка за 07’40’’100.

още от Автомобили