нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Шофьори на Tesla не могат да влязат в колите си заради проблем с приложението

Множество собственици на автомобили на Tesla се оплакаха в социалните мрежи, че не могат да се качат в колите си, предаде Би Би Си.

Причината е проблем с приложението на компанията, което може да се използва като ключ за автомобилите на Tesla. Тази функционалност кара много от шофьорите на Tesla да не носят със себе си стандартните ключове за колата.

Главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск отговори лично на оплакването на клиент от Южна Корея в Twitter. „Проверяваме“, написа Мъск в Twitter, като по-късно обяви, че приложението се завръща онлайн.

Някои потребители се оплакаха, че са заседнали по средата на пътя, тъй като колите им са блокирали.

„Извиняваме се, ще вземем мерки, за да гарантираме, че това няма се повтори”, написа Мъск в Twitter.

Според редакторът на сайта The Car Expert Стюърт Мейсън приложението не трябва да е единственият начин за получаване на достъп до управлението на автомобила.

„Технологията може да улесни нещата, но тя разчита на това, че сървърите работят 100% от времето. Това е като да тръгна от вкъщи без кредитна карта и да очаквам, че ще мога да платя всичко със смартфона. Ако разчитаме само на един механизъм през цялото време може да бъдем хванати неподготвени“, коментира той.

още по темата
още от Автомобили