Затвори

След "черния" април "АвтоВАЗ" увеличи продажбите с 66%

Снимка: Getty Images

AvtoVAZ, най-големият автомобилен производител в Русия, е продал 16 663 автомобили и лекотоварни автомобили през май 2020 г. Това е със 65,7% повече в сравнение с април 2020 г. и с 42% по-малко в сравнение с май миналата година, съобщиха от компанията, цитирана от Vesti.ru.

Моделът Lada Granta е на първо място по продажби с 5 726 автомобила продадени през май, следван от Vesta с 4 475 продадени автомобила. Третото място е оставено за пътническите версии на семейство Ларгус с 1 981 автомобила. От модела Niva са продадени 1083 автомобила.

„Виждаме положителна динамика на продажбите и се надяваме, че тази тенденция ще продължи на фона на по-нататъшно облекчаване на епидемиологичните ограничения“, коментира Оливие Морн, изпълнителен вицепрезидент по продажбите и маркетинга в "АвтоВАЗ". И добави, че от 1 юни над 300 официални дилъри на LADA са възобновили работата си във всички региони на страната. 

По-рано на пазара на автомобили, април беше наречен "черен" поради историческия спад на продажбите този месец. През април AvtoVAZ продаде само 9 396 автомобила срещу 32 316 година по-рано, което е спад от 71%. 

Продажбите на нови автомобили в Русия през април паднаха с 64% в сравнение с април миналата година и 3 пъти в сравнение с март на текущата година, изчисли аналитичната агенция "Автостат". 

още по темата
още от Автомобили