нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Sony и Vodafone разработват автомобил с 5G

Източник: Sony

През януари 2020 г. Sony изненада мнозина, когато съобщи амбициите си за навлизане в автомобилната индустрия. На международното изложение за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас компанията представи идея за концептуална кола на име Vision-S, но тогава не беше ясно дали тя въобще ще влезе в масово производство.

Тази седмица японският производител обяви, че разработва прототип на автомобила, който ще бъде захранван от новата 5G мрежа, която ще доставя супер бърз интернет, позволявайки извършването на софтуерни обновления, както и предаването на информация на водача в реално време, пише ДПА.

Заедно с телекома Vodafone компанията тества превозното средство в Германия. Целта е да се поддържа стабилна връзка с мобилната мрежа дори при шофиране с висока скорост.

Sony бе първият голям бранд за електроника, който публично обяви собствен автомобилен проект на фона на продължилите с години спекулации, че Apple също работи по такъв.

Новите технологични планове на Sony идват на фона на предпочитанията на младите шофьори, свързани с повече удобства при управление на автомобила и по-голяма отговорност към околната среда.

още от Автомобили