Затвори
нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Срив на продажбите на коли в Китай

Shutterstock

Продажбите на автомобили в Китай са потънали със 17,7 на сто през април спрямо същия месец на миналата година, задълбочавайки низходящата тенденция в сектора на фона на търговския спор между Вашингтон и Пекин и забавянето на втората по големина световна икономика, информира Асошиейтед прес.

На най-големия автомобилен пазар в света миналия месец са били продадени 1,6 милиона коли, съобщи Китайската асоциация на автомобилостроителите.

Автомобилните продажби за първите четири месеца на годината са се понижили с 14,7 на сто спрямо същия период на 2018 г. до 6,8 милиона броя. Продажбите на китайски марки са се сринали с 27,9 на сто през април до 585 000 броя.

Показателят се понижава за десети пореден месец. Низходящата тенденция притиска автомобилостроителите, които същевременно трябва да влагат пари, за да покрият правителствените изисквания за развитие на електромобилите.

Потребителите имат по-слаба готовност за големи покупки предвид търговската война между САЩ и Китай и безпокойствата около икономическите перспективи на Пекин.

още от Автомобили
27
Четвъртък
Февруари