нашите сайтове - сп. Мениджър сп. Обекти Мениджър на годината Новите родители Зеленият кръг

Tesla има "зелена светлина" да започне производство в Китай

Снимка: Guliver / Getty images

Tesla бе включена в правителствения списък на одобрените автомобилопроизводители, съобщи днес министерство на промишлеността на Китай, след като даде разрешително на производителя на електромобили да започне производство в страната, предаде Ройтерс.

Списъкът е публикуван от министерството на промишлеността и информационните технологии.

Това означава, че Тесла получава зелена светлина за производство в Китай, каза Ялъ Чжан, шеф на шанхайската консултантска компания Automotive Foresight.

Tesla може да започне производство по всяко време, допълни той.

Tesla строи първия си завод за производство на коли в чужбина в Шанхай.

Ройтерс съобщи по-рано този месец, че Tesla планира да започне работа в китайския си завод този месец. Не е ясно кога ще изпълни годишната си цел за производство заради несигурността около поръчките, доставките и работната сила.

Tesla планира да произвежда най-малко 1000 коли Model 3 на седмица в шанхайския си завод до края на годината, като се опитва да увеличи продажбите си на най-големия в света автомобилен пазар и да избегне по-високите вносни мита, наложени на американските автомобили, информира БТА.

Фабриката, първата с изцяло чуждестранна собственост в Китай, отразява и стремежа на Пекин да отвори автомобилния си пазар.

Шанхайските власти предложиха на Tesla помощ за ускоряване на строителството, а на 30 август Китай изключи моделите на американската компания от 10-процентов данък за покупка на коли.

още по темата
още от Автомобили